Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش با اشاره به جزئیات برگزاری کنکور ۱۴۰۲ با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: این مصوبه با آیین‌نامه اجرایی فعلا فاصله دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خسرو ساکی در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه با موضوع «بایدها و نبایدهای کنکور 1402» درباره دانش آموزانی که در سنوات گذشته یا در یک سال تحصیلی معدل پایینی کسب کرده‌اند، اظهار داشت: در شرایط کنونی، ترمیم معدل نداریم و مصوبه کنونی ترمیم نمره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر دانش‌آموزی در یکی از دروس تخصصی یا عمومی به عنوان سابقه تحصیلی نمره پایینی کسب کند، می‌تواند مجددا در آزمون آن درس شرکت کند و نمره جدید دانش‌آموز در صورتی که بالاتر از نمره قبلی او باشد برای سازمان سنجش ارسال و نمره جدید مبنا قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی آموزش و پرورش گفت: سوالات دارای تکنیک‌های هم ترازسازی هستند که در حین طراحی سوال و تحلیل نتایج قرار گرفته و توسط متخصصان فن صورت می‌گیرد.

عدالت آموزشی در همه نقاط کشور نداریم

ساکی معتقد است که برابری و عدالت در کیفیت آموزش در اقصی نقاط کشور وجود ندارد و این شرایط برای امتحانات نهایی و کنکور سراسری بدین شکل است. در کنکور سراسری با اعمال ضریب مناطق محروم این نابرابری را جبران و هم‌تراز کردند. باید همان روش را برای پذیریش در رابطه با معدل دانش‌آموزان نیز اعمال کنند و به مناطق محروم ضریبی اختصاص دهند تا نابرابری در ارائه خدمات، به نحوی به فرصت‌ها نزدیک شود.

وی افزود: امتحانات در سراسر کشور طبق شیوه‌نامه مدون و استانداردی انجام می‌گیرد و جزو اموری است که سلیقه‌ای نیست، به موقعیت بستگی ندارد و باید ستاد امتحانات استان به فراهم‌سازی شرایط بپردازد که تا حدود زیادی شرایط یکسانی برای برگزاری اعمال می‌شود.

تغییر روش تصحیح سوالات تشریحی در امتحانات

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی آموزش و پرورش بیان کرد: فرایند تصحیح سوالات تشریحی الکترونیکی جایگزین تصحیح فعلی خواهد شد و برگه سوال دانش‌آموز هنگامی که تحویل منشی جلسه می شود، اسکن و از حالت فیزیکی تبدیل به سند الکترونیک می‌شود که این سند قابلیت زدن سربرگ، برش سوالی و توزیع کشوری دارد و به جای اینکه یک برگ امتحانی را یک مصحح تصحیح کند، که شرایط روحی و خستگی بر او تاثیرگذار باشد، هر سوال برای یک مصحح برای تصحیح ارسال می‌شود.

ساکی گفت: از اهداف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور، توجه بیشتر به ساحت‌های شش‌گانه تربیت از جمله افزایش نقش تربیتی مربیان، یادگیری مستمر و پیوسته و عمیق شدن یادگیری در سوالات تشریحی است که به زعم اکثر صاحب‌نظران حوزه سنجش بیشتر از سوالات چهار گزینه‌ای باعث افزایش توانایی استدلال و تحلیل دانش‌آموزان می‌شود.

تکنیک حل سوال، جای تحلیل را گرفته است

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی در سوالات چهار گزینه‌ای چه در کلاس‌های کنکور و کتاب‌های تست‌زنی سرعت و تکنیک جای تحلیل و استدلال و بحران را گرفته است؛ همچنین به چالش آسیب‌های روانی ناشی از آزمون که در چند ساعت کاری باید دقت کرد.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی آموزش و پرورش یادآور شد: کتب درسی نقشه علمی نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی است که باید مبنا قرار گیرد و در این صورت باید به آن توجه شود در غیر اینصورت باید از کتب دیگر از سایر مولفین استفاده کرد.

ساکی اذعان کرد: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که نزدیک به 70 درصد دانش‌آموزان معدل بالای سال جاری همان دانش‌آموزان رتبه‌های 3 هزار هستند و 30 درصد آن برای سال‌های گذشته است که به پشت کنکوری تبدیل می‌شوند.

وی با بیان اینکه به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی خوشبین هستم، گفت: این مصوبه با آیین‌نامه اجرایی فاصله وجود دارد و تا ابلاغ آن باید منتظر بود.

در آزمون تشریحی امکان تقلب کاهش می‌یابد

در ادامه موسوی مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاست‌های آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور مبتنی بر ذی‌نفعان و صاحب‌نظران امر است.

وی درباره مصوبه حذف دروس عمومی از کنکور گفت: بدین روش از کلاس‌های آموزشی برای دروس عمومی و خرید کتاب‌های مختص دروس عمومی و هزینه‌هایی که برای آزمون‌های آزمایشی صورت می‌گرفت، کاسته می‌شود.

مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاست‌های آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: حدودا 79 درصد دانشجویان دانشگاه شریف با رتبه زیر 3 هزار نفر فقط از سه دهک بالای جامعه هستند.

در امتحانات فعلی تقلب صورت می‌گیرد

موسوی با بیان اینکه در آزمون تشریحی امکان تقلب کاهش می‌یابد، افزود: اینکه در آزمون نهایی فعلی تقلب صورت می‌گیرد یا خیر؛ پاسخ مثبت است، همان طور که در کنکور وجود دارد و فرآیند تقلب در آزمون‌های تستی بسیار بالاتر از آزمون‌های تشریحی است و می‌بایست امنیت آزمون افزایش یابد.

وی عنوان کرد: اگر در سال 1401 سوالات مبتنی بر استانداردها، استاندارد نشوند و امنیت آزمون افزایش پیدا نکند، نباید در سال 1402 اجرایی شود و در صورت اجرا عملا خانواده اعتماد نخواهد کرد.

موسوی افزود: در شورای انقلاب فرهنگی تمام تلاش ما بر این بود که نخست آزمون‌های استاندارد برگزار شود و سعی بر آن داریم که آزمون از حالت تست محور خارج شده و تشریحی شوند.

سند تحول شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۵۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟

اردیبهشت سال جاری بود که رئیس سازمان سنجش در گفت و گویی خبری، در مورد افزایش ظرفیت پزشکی اظهار داشت: «ما دو سال متوالی با هماهنگی کاملی که با وزارت بهداشت داشتیم قانون را اجرا کردیم؛ یعنی سال نخست ۲۰ درصد و سال دوم ۲۰ درصد. امسال سال سوم است. طبعاً تا نیمه دوم مرداد که دفترچه انتخاب رشته آماده شود، وقت هست».

وی در پاسخ به اینکه آیا امسال نیز ٢٠ درصد ظرفیت ورود به پزشکی افزایش خواهد یافت؟، افزود:« طبق قانون باید محقق شود؛ مگر اینکه قانون عوض شود، قانون هم که فعلاً عوض نشده، پس ان‌شاالله محقق خواهد شد».

اظهارات رئیس سازمان سنجش در شرایطی صورت گرفته که در هفته‌ گذشته مرحله‌ اول کنکور ۱۴۰۳ برگزار شده است. داوطلبان در حالی به استقبال مرحله‌ دوم کنکور می‌روند که هنوز تکلیف یکی از مهم‌ترین رشته‌های دانشگاهی مشخص نشده است. حال آن‌که اظهاراتی از این دست، جز افزایش سردرگمی، نتیجه دیگری در پی ندارد.

قانون‌گذاران مشغول کارند

بهمن سال ۱۴۰۰ بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جبران کمبود پزشک در کشور، قانون افزایش ظرفیت پزشکی را تصویب کرد. بر اساس این قانون باید طی چهار سال ظرفیت پذیرش پزشکی در کشور، دوبرابر شود.

قانونی که از اواسط دهه‌ ۹۰ در کشور مطرح و مورد بررسی موافقان و مخالفان زیادی قرار گرفته بود. با روی کار آمدن خسروپناه، دبیر جدید شورا، زمزمه‌هایی در مورد اجرا نشدن قانون بوجود آمد.

وی در روزهای گذشته نیز بار دیگر به این موضوع پرداخته و افزود:«مقرر شده بود که سازمان برنامه و بودجه، زیرساخت‌ها را فراهم کند اما به دلایلی انجام نشد. بزودی گزارش اجرای دوساله‌ این قانون را در جلسه علنی شورا مورد بررسی قرار خواهیم داد و در مورد تداوم اجرای آن تصمیم خواهیم گرفت.»

پیش از این نیز خسروپناه به عنوان نخستین مهمان شورای‌عالی نظام پزشکی در جمع پزشکان حاضر و از دغدغه‌های صنفی آنان مطلع شده بود. در این جلسه سازمان نظام پزشکی با اهدای تندیس ابوعلی سینا از  دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلیل کرد.

از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز تمایل خاصی به اجرای این قانون نشان نداده است. در سال گذشته عین اللهی، وزیر بهداشت، از تلاش برای تعلیق قانون مصوب شورای عالی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم خبر داده بود. حال در آستانه تعیین ظرفیت پذیرش پزشکی در سال تحصیلی جدید، مشخص نیست که چه تصمیمی در این باره گرفته شده است. چرا که در چند هفته‌ اخیر وزارت بهداشت، هیچ اظهار نظری در این‌باره نداشته است. تنها پاسخ وزیر بهداشت به پیگیری‌ها نیز این بوده که باید منتظر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ماند.

جدی نبودن وزارت بهداشت در عمل به مصوبه افزایش ظرفیت، سبب شده که زمینه برای فعالیت بیش از پیش نهادهای صنفی نیز فراهم شود. این نهادها نیز بواسطه جایگاهی که دارند بطور مداوم از لزوم توقف قانون افزایش ظرفیت پزشکی سخن به میان می‌آورند.

این اظهارات موجب شده که شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در فاصله‌ کوتاهی که تا اعلام نتایج کنکور باقی مانده دست به تغییر قانون بزند. اقدامی که نه تنها سبب سردرگمی داوطلبان و خانواده‌هایشان می‌شود، بلکه امکان تصمیم‌گیری درست را از شورا می‌گیرد. این در حالی است که تربیت پزشک تاثیر مستقیمی در سلامت جامعه داشته و بسرعت خود را نشان خواهد داد. در صورت هرگونه کم‌توجهی یا اشتباه در قانون‌گذاری، ممکن است نظام سلامت را با چالش‌هایی روبرو کند که به آسانی قابل حل نباشد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • ابلاغ ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی»
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند